Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

«Η δύναμη να αλλάζεις»



ΤΡΙΗΜΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΛΑΟΥ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

Ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας σε συνεργασία με το θεραπευτικό πρόγραμμα ΚΕΘΕΑ-ΝΟΣΤΟΣ και ΕΞΑΝΤΑΣ ,υλοποίησαν κοινωνική-ενημερωτική παρέμβαση στις 2-3-4 Ιουλίου 2013 στην Πλατεία Λαού, με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα κατά των ναρκωτικών.        
Σκοπός των δράσεων, ήταν η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των δημοτών   αλλά κυρίως των νέων της πόλης μας, για τα θέματα της χρήσης εξαρτητικών  ουσιών.

Το σύνθημα της παρέμβασης ήταν « Η δύναμη να αλλάζεις».
Οι δράσεις πραγματοποιήθηκαν στην Πλατεία Λαού, όπου ήταν σταθμευμένη η κινητή μονάδα ενημέρωσης του Θ.Π. ΝΟΣΤΟΣ καθημερινά  από τις 11.00πμ έως τις 22.00μμ και τις τρεις ημέρες, με την ταυτόχρονη παρουσία επιστημονικού προσωπικού του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής και Προαγωγής Δημόσιας Υγείας του Δήμου μας.
Κατά τη διάρκεια του τριημέρου, μέλη του θεραπευτικού προγράμματος ΚΕΘΕΑ – ΝΟΣΤΟΣ και ΕΞΑΝΤΑΣ μαζί με τα μέλη των προγραμμάτων οικογενειών, πραγματοποίησαν ενημερωτικές δράσεις σε καταστήματα, φαρμακεία και καφετέριες σε όλο το Δήμο μας, ενώ η ανοιχτή ενημέρωση των δημοτών γινόταν στην κινητή μονάδα.
Κατά τις απογευματινές ώρες,  η πλατεία «ζωντάνεψε», καθώς η παιδική χαρά καθαρίστηκε, βάφτηκε και στολίστηκε με μπαλόνια από τα μέλη των θεραπευτικών προγραμμάτων, ενώ παιδιά και νέοι της πλατείας έπαιξαν επιτραπέζια παιχνίδια και ζωγράφισαν με αφορμή το σύνθημα της παρέμβασης.
Το ραντεβού μας με τους δημότες ανανεώθηκε για την επόμενη κοινωνική δράση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου