Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

«Στο Κερατσίνι και τη Δραπετσώνα χτυπάει η καρδιά της προσφυγιάς»



Ο Λουκάς Τζανής κατέθεσε στεφάνι στις εκδηλώσεις Τιμής και Μνήμης για τα 91 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή 

Ο Δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας κ. Λουκάς Τζανής παραβρέθηκε στις εκδηλώσεις απόδοσης Τιμής και Μνήμης για τα 91 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή  το πρωινό της Κυριακής (15/9) στο Σύνταγμα, τις οποίες διοργάνωσε η Ομοσπονδία Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος (ΟΠΣΕ)
Ο κ. Λουκάς Τζανής κατέθεσε στεφάνι  στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη στο Σύνταγμα αποδίδοντας φόρο  τιμής σε εκατομμύρια προγόνους μας, οι οποίοι έπεσαν θύματα της μεγαλύτερης γενοκτονίας που γνώρισε η Ευρώπη τον 20ο αιώνα!!! Μάλιστα ήταν ο μόνος Δήμαρχος που παραβρέθηκε στην εκδήλωση.
Ο Δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Στο Κερατσίνι και τη Δραπετσώνα χτυπάει η καρδιά της προσφυγιάς. Οι γειτονιές μας υποδέχτηκαν με ζεστασιά και αγάπη στην αγκαλιά τους χιλιάδες συμπατριώτες μας, που εξαναγκάστηκαν με βίαιο τρόπο να ξεριζωθούν, από  τα ιερά χώματα της Μικρά Ασίας. Πρόκειται ασφαλώς για μια σύγχρονη γενοκτονία που έβαλε τέρμα στην τρισχιλιετή παρουσία του στην πέραν του Αιγαίου Ελλάδα, μια περιοχή όπου αναπτύχθηκε η ωριμότερη φάση του ελληνικού πολιτισμού […] Αποτελεί τιμή και χρέος μου να τιμώ τη μνήμη όλων εκείνων που έδωσαν τη ζωή τους και την Ελλάδα»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου