Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας: ΖΗΤΑΜΕ την παραχώρηση χώρου για τη δημιουργία ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΜΑΡΙΝΑΣ!!!!



Επιστολή του Δημάρχου Κερατσινίου-Δραπετσώνας κ. Λουκά Τζανή στον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, σχετικά με την ιδιωτικοποίηση της ΟΛΠ Α.Ε.

- Απόδοση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ποσοστού επί του εισιτηρίου των επιβατών της ακτοπλοΐας

-Παραχώρηση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση των εκτάσεων της ΟΛΠ Α.Ε., που δεν εντάσσονται σε λιμενικές δράσεις
-Παραχώρηση στη Δημοτική Αρχή Κερατσινίου Δραπετσώνας της εκτάσεως της ΟΛΠ Α.Ε. στη Λιμενοβιομηχανική Ζώνη Δραπετσώνας, που είναι σημαντική για την ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών στο θαλάσσιο μέτωπο

Επιστολή προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη απέστειλε ο Δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας κ. Λουκάς Τζανής με την οποία ζητά μεταξύ άλλων – ενόψει της παραχώρησης του πλειοψηφικού πακέτου της ΟΛΠ Α.Ε. – εκτάσεις για τη δημιουργία ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΜΑΡΙΝΑΣ, ενώ χαιρετίζει την πολιτική βούληση του Υπουργού για την απόδοση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ποσοστού επί του εισιτηρίου των επιβατών της ακτοπλοΐας!!!
Το πλήρες κείμενο της Επιστολής έχει ως εξής:

Αγαπητέ κ. Υπουργέ,
Το λιμάνι του Πειραιά, όπως όλοι γνωρίζουμε, είναι η ιστορία και η ζωή του τόπου μας. Αδιαπραγμάτευτη είναι η θέση μας, ότι οι όροι και οι προϋποθέσεις της παραχώρησης του πλειοψηφικού πακέτου, πρέπει όχι μόνο να διασφαλίζουν, αλλά και να αναβαθμίζουν το ρόλο του λιμανιού στην οικονομική, την κοινωνική και την πολιτιστική μας ζωή. Να διασφαλίζουν και να αναβαθμίζουν συνεχώς την διάχυση ωφελειών από το λιμάνι προς την πόλη και τον επιχειρηματικό της κόσμο.

Κύριε Υπουργέ,
Θεωρούμε ελπιδοφόρα την δήλωσή σας, ότι πολλαπλά οφέλη θα επέλθουν από την επένδυση αυτή, όχι μόνο για την τοπική κοινωνία, αλλά για ολόκληρη τη χώρα. Κρίνουμε όμως αναγκαίο τα οφέλη αυτά να διασφαλιστούν και να διευρυνθούν. Χαιρετίζουμε τη θέση σας για την παραχώρηση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση των εκτάσεων της ΟΛΠ Α.Ε., που δεν εντάσσονται σε λιμενικές δράσεις, με σχετική πρόβλεψη στην επικείμενη τροποποίηση της σύμβασης παραχώρησης μεταξύ ΟΛΠ και ΤΑΙΠΕΔ. Στο πλαίσιο αυτό ζητάμε να ενταχθεί η παραχώρηση στη Δημοτική Αρχή Κερατσινίου Δραπετσώνας της εκτάσεως της ΟΛΠ Α.Ε. στη Λιμενοβιομηχανική Ζώνη Δραπετσώνας, που είναι σημαντική για την ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών στο θαλάσσιο μέτωπο, αλλά και τη για τη δημιουργία  Δημοτικής Μαρίνας. Τέλος κρίνουμε ιδιαίτερα σημαντική την πολιτική σας βούληση για την απόδοση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ποσοστού επί του εισιτηρίου των επιβατών της ακτοπλοΐας. Για την περίπτωση του Δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας το ποσοστό αυτό, που θα δώσει οικονομική ανάσα στο Δήμο μας, αφορά τις αναχωρήσεις από τις πύλες Ε1 - Ε3 του λιμανιού και θα αποτελέσει προηγούμενο για τη θεσμοθέτηση τέλους για  containers και αυτοκίνητα-τροχοφόρα, που διακινούνται από το λιμάνι στο Κερατσίνι και τη Δραπετσώνα.

Για την εξειδίκευση και την εφαρμογή όλων των παραπάνω, αγαπητέ κύριε υπουργέ, καθώς και για τη συμμετοχή μας στη φιλοξενία από το λιμάνι του Πειραιά της Ευρωπαϊκής Ημέρας Ναυτιλίας το 2015, ζητάμε, ως οικοδεσπότης Δήμος του υπουργείου σας, συνάντηση συνεργασίας μας και ευελπιστούμε ότι την ημερομηνία της συνάντησής μας αυτής, θα ορίσετε εσείς κατά το συντομότερο δυνατόν.



                                                                                                                                                                       

                                                                                Ο  ΔΗΜΑΡΧΟΣ
                                           


                                                                          ΛΟΥΚΑΣ  Ν. ΤΖΑΝΗΣ  
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου