Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

«Το χωριό στην πόλη μας», έφτασε!



Μεγάλη  γκάμα των προϊόντων,  αυξανόμενη ανταπόκριση και διοργάνωση σε σταθερή βάση
 
Λουκάς Τζανής:“Είμαστε  εδώ όλοι μαζί σαν κοινωνία, βλέπουμε ο καθένας τον εαυτό του στον τρόμο του άνεργου, στην ανέχεια του νεόπτωχου, και ο ένας πρέπει να συμπαρασταθεί στον άλλον.  Αντανακλαστικά δημιουργήσαμε κοινωνικές δομές απλώνοντας ένα δίχτυ αλληλεγγύης, όπως “Το Χωριό στην πόλη μας”.   Σ΄ αυτό δραστηριοποιούνται μόνο παραγωγοί και συνεταιρισμοί, όχι έμποροι”.

Νέα παρέμβαση του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας στο καταναλωτικό κίνημα, με «Το χωριό στην πόλη μας», το οποίο ξεκίνησε την λειτουργία του αυτή την Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, στην Πλατεία Κύπρου φιλοξενώντας παραγωγούς  και συνεταιρισμούς από όλη την Ελλάδα,  που  διέθεσαν  τα προϊόντα τους σε χαμηλές τιμές και με εγγυημένη ποιότητα.              
Το «Χωριό της πόλης μας»,  αποτελεί  μια ποιοτικά και ποσοτικά αναβαθμισμένη πρωτοβουλία, πολύ καλά μελετημένη και οργανωμένη,   οι  δε παραγωγοί  που  φιλοξενήθηκαν  ήταν πολλοί περισσότεροι σε σχέση με τις προηγούμενες δράσεις,  όπως επίσης  και οι καταναλωτές  που την επισκέφθηκαν.
Σε ειδικά διαμορφωμένους πάγκους γύρω –γύρω στην πλατεία, οι παραγωγοί που έφθασαν  από διάφορα μέρη της Ελλάδας, άπλωσαν  προϊόντα τους και το πρωινό μας γέμισε με μυρωδιές:  Βότανα από διάφορα μέρη της πατρίδας μας, Ιπποφαές, και Γκότζι Μπέρι  από φυτά ελληνικής καλλιέργειας, αλεύρι από Καλαμπάκα,  πατάτες από Νευροκόπι,  όσπρια, εξαιρετικό ρύζι από Ανθήλη,  μέλια από Γαλαξίδι, και Βυτίνα, τυροκομικά από Ζάκυνθο, και Αμαλιάδα, τσικουδιά και άλλα παραδοσιακή προϊόντα από την Κρήτη, σάλτσες, γλυκά του κουταλιού και μαρμελάδες από Συνεταιρισμούς γυναικών, μυρωδάτα σύκα και συκομαΐδα  από την Ιστιαία,  ψωμί στο ξυλόφουρνο, τσουρέκια και παραδοσιακά γλυκά από τη Μαραθούσα Μεγαλόπολης,   κρασί από τα Μεσόγεια, κρεμμύδια από Καπανδρίτι, σταφίδες από Κόρινθο, αλλαντικά,  χειροποίητα ζυμαρικά, οπωροκηπευτικά, προϊόντα καθαριότητας, λάδι, ελιές  Καλαμών και άλλες, τουρσιά, αυγά και πολλά άλλα, και θα τα διέθεσαν σε προσιτές τιμές.
Ο Δήμαρχος της πόλης κ. Λουκάς Τζανής, ήταν από τους πρώτους που συμμετείχαν στο κίνημα προϊόντων χωρίς  μεσάζοντες και διέβλεψε  από νωρίς την αναγκαιότητα  οργάνωσης δράσεων σε σταθερή βάση, σε συνδυασμό με την ανάπτυξη καταναλωτικής συνείδησης. Επισκέφτηκε  “Το χωριό”  και δήλωσε μεταξύ άλλων τα εξής:                                                                                                                                 
«Είμαστε  εδώ όλοι μαζί σαν κοινωνία, βλέπουμε ο καθένας τον εαυτό του στον τρόμο του άνεργου, στην ανέχεια του νεόπτωχου, και ο ένας πρέπει να συμπαρασταθεί στον άλλον. Αντανακλαστικά δημιουργήσαμε κοινωνικές δομές απλώνοντας ένα δίχτυ αλληλεγγύης, όπως αυτό το “Χωριό στην πόλη μας”.  Σ΄ αυτό δραστηριοποιούνται μόνο παραγωγοί και συνεταιρισμοί, όχι έμποροι. “Το χωριό της πόλης μας” είναι αγορά, όπου αποκλειστικά ο παραγωγός πουλά τα προϊόντα του κατ’ ευθείαν στον καταναλωτή, χωρίς καμία απολύτως διαμεσολάβηση στη διακίνηση των προϊόντων του, υπό την προστασία και εποπτεία των τοπικών αρχών, σε συνθήκες οργάνωσης και έλεγχου. Πρωταρχικός  σκοπός μας είναι η διαμόρφωση συνθηκών προσφοράς και ζήτησης σε όφελος των παραγωγών και των καταναλωτών. Μέχρι τώρα η ανταπόκριση και των δύο πλευρών μας ενθαρρύνει να συνεχίσουμε».
Η ψυχή της διοργάνωσης και Αντιδήμαρχος  Διαύγειας, Διαφάνειας και Επικοινωνίας   κ. Ρένα  Μόσχου, δήλωσε:  
«O κόσμος που ανταποκρίθηκε ήταν υπερδιπλάσιος σε σχέση με τις  προηγούμενες δράσεις και είμαστε σε θέση να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα. Ήταν η πιο επιτυχημένη δραστηριότητα του Δήμου μας με παραγωγούς πιστοποιημένων  ελληνικών προϊόντων, ως σήμερα.  Έχουμε πια μεγάλη  γκάμα  προϊόντων,  αυξανόμενη ανταπόκριση και διοργάνωση σε σταθερή βάση.
Αυτά μας ενθαρρύνουν να συνεχίσουμε και να αναβαθμίσουμε τις πρωτοβουλίες μας. Δεν εφησυχάζουμε.  Συνεχώς αναζητάμε νέους παραγωγούς, μας στέλνουν το προϊόν τους, το δοκιμάζουμε, ζητάμε πιστοποιήσεις και τότε το προσφέρουμε στους Δημότες μας  στην πιο συμφέρουσα τιμή.  Θέλουμε να ευχαριστήσουμε για άλλη μια φορά όλους όσους συμμετέχουν,   καταναλωτές  και παραγωγούς. Όπως τονίζουμε σε κάθε περίπτωση , “Το χωριό της πόλης μας” είναι μια κίνηση κοινωνικής αλληλεγγύης, ανοιχτή σε όλους, με σκοπό  φθηνά, ποιοτικά ελληνικά  προϊόντα στο τραπέζι της νοικοκυράς, σε μια  εποχή που όλο και περισσότεροι δυσκολευόμαστε  να προμηθευτούμε τα απαραίτητα».   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου