Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

«Στις βιβλιοθήκες του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας ο κόσμος είναι πολύχρωμος»



45 συνολικά δράσεις, από 17 Ιουνίου έως και 11 Ιουλίου 2013

Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις των βιβλιοθηκών του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας στο πλαίσιο της καλοκαιρινής εκστρατείας ανάγνωσης και δημιουργικότητας, με τίτλο: “Στις βιβλιοθήκες ο κόσμος είναι πολύχρωμος”. 
Οι βιβλιοθήκες του Δήμου μας πραγματοποίησαν 45 συνολικά δράσεις, από 17 Ιουνίου έως και 11 Ιουλίου 2013. Οι εκδηλώσεις απευθύνονταν σε παιδιά από 5 έως και 12 ετών και σκοπό είχαν να ζωντανέψουν τις βιβλιοθήκες, έτσι ώστε να αποτελέσουν σημείο αναφοράς στην τοπική κοινωνία μας. Αφορούσαν δράσεις στους τομείς των εικαστικών, του θεάτρου, της ανάγνωσης, των εργαστηρίων και των αφηγήσεων. 

Η Future Library, με την αποκλειστική χρηματοδότηση του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» υποστήριξε την εκστρατεία σε όλη τη διάρκεια υλοποίησης της και προμήθευσε τις βιβλιοθήκες του Δήμου μας εξαιρετικά καινούργια παιδικά βιβλία (επιλεγμένα από την κυρία Ειρήνη Βοκοτοπούλου, κοινωνιολόγο ειδικευμένη στην προώθηση της ανάγνωσης στις παιδικές ηλικίες),  προωθητικό υλικό και αναλώσιμα, καθώς και τεχνολογικό εξοπλισμό. υλικά απαραίτητα για τις δράσεις.
Η καλοκαιρινή εκστρατεία αποτελεί συνέχεια της επιτυχημένης περσινής με τίτλο:  “Διαδρομές με πυξίδα τη βιβλιοθήκη”.
'Εχει καθιερωθεί πλέον ως ετήσια διοργάνωση και κάθε χρόνο αποτελεί το δυναμικό «κλείσιμο» μιας δραστήριας και δημιουργικής πορείας.
Αναλυτικότερα στις βιβλιοθήκες του Δήμου μας:
1) Κεντρική Βιβλιοθήκη Κερατσινίου
2) Βιβλιοθήκη Δραπετσώνας 
3) Βιβλιοθήκη Ευγένειας
έλαβαν χώρα:
45 εκδηλώσεις, με τη βοήθεια 8 βιβλιοθηκονόμων και 4 εθελοντών, 90 ώρες παιχνίδι, αφήγηση, κατασκευές, θεατρικό παιχνίδι, ζωγραφική, επιτραπέζια παιχνίδια, ψηφιδωτό, εικονογράφηση στους τοίχους των βιβλιοθηκών, αλλά και πάνω σε βότσαλα κ.ά.
1.000 μικροί μας φίλοι για 45 καλοκαιρινά πρωινά, γέμισαν με χαρούμενες παιδικές φωνές τις βιβλιοθήκες μας.
Οι εκδηλώσεις τελείωσαν, η βιβλιοθήκη έχοντας μαζέψει πολύ θετική ενέργεια, περιμένει τους μικρούς της φίλους να επιστρέψουν στην αγκαλιά της το χειμώνα, όπως υποσχέθηκαν, με πολλές καινούργιες δράσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου