Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

ΟΥΤΕ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΟΥΤΕ Η ΨΥΤΑΛΛΕΙΑ ΑΝΤΕΧΟΥΝ ΑΛΛΗ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ



Ομόφωνο ψήφισμα καταδίκης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας


Στο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο που έγινε την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου, συζητήθηκε εκτός ημερήσιας  διάταξης,  λόγω του κατεπείγοντος του θέματος, η πρόταση του Δημάρχου της πόλης μας, για Ψήφισμα καταδίκης του Δημοτικού Συμβουλίου,  κατά της διαφαινόμενης  βούλησης των υπεύθυνων παραγόντων της Περιφέρειας Αττικής για συλλογή των λημμάτων και σύνδεσης μέσω νέων αγωγών με το ΚΕΛ Ψυτάλλειας,  περιοχών Βορειοδυτικών Μεσογείων και Νότιας Ακτής Σαρωνικού.
Ο Δήμαρχος κ. Λουκάς Τζανής στην εισήγησή του μεταξύ άλλων δήλωσε τα εξής:
“ Καλώ τον Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά κ. Στέφανο Χρήστου να αναλάβει πρωτοβουλία για παμπειραϊκό προσκλητήριο αγώνα. Ο κ. Χρήστου έχει δώσει μάχη για την αναβάθμιση του περιβάλλοντος στα διοικητικά όρια της περιφέρειας Πειραιά και ειδικότερα για την πόλη μας,
με ιδιαίτερη ευαισθησία.
Οι ιθύνοντες που σχεδιάζουν σήμερα την μεταφορά των λημμάτων της βόρειας και της νότιας Αττικής στην Ψυτάλλεια, θα έπρεπε να επιδείξουν την ίδια ευαισθησία για την ήδη υποβαθμισμένη περιοχή του Πειραιά και των κατοίκων της.
Καλούμε τους Βουλευτές του Πειραιά και της Δυτικής Αττικής να πάρουν θέση.
Δεν είμαστε πολίτες Β΄ κατηγορίας και οι βουλευτές που εκλέγουμε δεν πρέπει να υπολείπονται των ομολόγων τους.
Καλούμε τον Περιφερειάρχη κ. Σγουρό και τους Περιφερειακούς Συμβούλους να αποκαταστήσουν την συνταγματική τάξη. Με τέτοιου είδους επιδιωκόμενες ενέργειες παραβιάζεται για μια ακόμα φορά η αρχή της ΙΣΟΤΗΤΑΣ για τους περήφανους και πολύπαθους κατοίκους της περιοχής μας.

Καλούμε κάθε κάτοικο της ιστορικής γειτονιάς του Πειραιά και της Δυτικής Αττικής
να ενώσει τη φωνή του ΜΑΖΙ ΜΑΣ, ώστε να κατακτήσουμε επιτέλους την ΚΟΙΝΩΝΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, για εμάς και τα παιδιά μας.

ΦΘΑΝΕΙ ΠΙΑ!
ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ”!!

Το παρακάτω ψήφισμα είναι ομόφωνο:
                                              
ΨΗΦΙΣΜΑ

·Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας εκφράζει την ομόθυμη και κατηγορηματική αντίθεσή του στην περαιτέρω επιβάρυνση της ήδη υπερφορτωμένης περιβαλλοντικά περιοχής του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας.
·Αρνείται οποιαδήποτε συζήτηση, έκφραση γνώμης, συμμετοχή σε διαβούλευση με θέμα την γιγάντωση τον όγκου λυμάτων που δέχεται στις υπάρχουσες εγκαταστάσεις το ΚΕΛ Ψυτάλλειας.
·Η διαφαινόμενη πρόθεση της Περιφέρειας Αττικής να προχωρήσει στη σύνδεση μέσω ΝΕΩΝ αγωγών της ευρύτερης περιοχής της Αθήνας καθώς και των περιοχών των Μεσογείων, με το ήδη βεβαρημένο ΚΕΛ Ψυτάλλειας, δεν συνιστά με ΚΑΝΕΝΑ τρόπο και σκεπτικό παραδεκτή λύση.
·Είναι γνωστό ότι επί αρκετές δεκαετίες έως και σήμερα οι περιοχές του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας έχουν καταστεί – ερήμην της θέλησης των κατοίκων τους – δέσμιες σωρείας εγκαταστάσεων επιβλαβών και επιβαρυντικών για το περιβάλλον και τη ποιότητα ζωής των ανθρώπων οι οποίοι ζούμε σε αυτές
·Χαρακτηριστικά αναφέρουμε τις εγκαταστάσεις της ΔΕΗ, των πετρελαϊκών εταιρειών SHELL και BP, των Λιπασμάτων, του ΚΕΛ Ακροκέραμου Ψυτάλλειας, του ΟΛΠ, της χωματερής Ιχθυόσκαλας και πολλών άλλων.
·Ειδικότερα και σε ότι αφορά το ΚΕΛ Ακροκέραμου – Ψυτάλλειας είναι γνωστά ανά το πανελλήνιο τα χρόνια προβλήματα που προκαλούσε η λειτουργία του.
Ακόμα και σήμερα και παρά την πρόοδο ή και ολοκλήρωση σημαντικών παραμέτρων της λειτουργίας του δεν έχουν εκλείψει προβλήματα και επιβαρυντικές συνέπειες, τις οποίες όπως πάντα αναγκάζονται να υποστούν όσοι ζουν και κατοικούν στο Κερατσίνι και στη Δραπετσώνα.
·Το ΚΕΛ Ψυτάλλειας το οποίο ήδη δέχεται τα απόβλητα περιοχών με πληθυσμό εκατομμυρίων κατοίκων, φαίνεται να προορίζεται ως εγκατάσταση υποδοχής και επεξεργασίας όγκου λυμάτων, πλήθους επιπλέον πυκνοκατοικημένων περιοχών.
·Είναι προφανές ότι καταλήγουμε για μια ακόμα φορά στη γνωστή «σίγουρη» συνταγή. ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ανεπιθύμητο από την υπόλοιπη Αττική οδεύει, καταλήγει και επιβαρύνει τους γνωστούς χώρους, δηλαδή το Δήμο μας.
·ΕΩΣ ΕΔΩ. Είναι βέβαιο ότι ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΧΤΟΥΜΕ καμιά νέα έκπτωση στην ποιότητα της ζωής των παιδιών μας.
·Το Δημοτικό Συμβούλιο όχι μόνο δεν θα συναινέσει αλλά αναλαμβάνει από σήμερα πρωτοβουλίες συντονισμού ενημέρωσης και κινητοποίησης των κατοίκων και φορέων της πόλης μας αλλά και των γύρω Δήμων  μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου