Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

Προστατεύω τον εαυτό μου και τους άλλους!!!



Πρόγραμμα προώθησης του "Εθελοντισμού"
                              
Ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας στο πλαίσιο προώθησης του πνεύματος του Εθελοντισμού στους Δημότες του, υλοποιεί σε συνεργασία με το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού και άλλους ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Εθελοντικής Δράσης για τη Διαχείριση Κινδύνων και Κρίσεων και Αντιμετώπιση Εκτάκτων Αναγκών «ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ».

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Προστατεύω τον εαυτό μου και τους άλλους» το οποίο παρέχεται ΔΩΡΕΑΝ στους Δημότες, ξεκίνησε χτες Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου και στοχεύει στην εκπαίδευση Εθελοντών για την απόκτηση δεξιοτήτων Διαχείρισης Κινδύνων και Κρίσεων και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών, όπως: ΣΕΙΣΜΟΙ, ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ, ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ, ΚΑΥΣΩΝΕΣ, ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΗ Α’ ΒΟΗΘΕΙΩΝ.
Το πρόγραμμα υποστηρίζεται από το Εθνικό Δίκτυο Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων και Ερευνητικών Φορέων και οδηγεί στην απόκτηση ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, στην ένταξη των εκπαιδευόμενων στο ΜΗΤΡΩO ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.
Το πρόγραμμα υλοποιείται από τον Οκτώβριο του 2001 έως σήμερα και έχουν εκπαιδευτεί και πιστοποιηθεί σε 200 Δήμους, περίπου 10.000 εθελοντές, που αποτελούν πολύτιμο κεφάλαιο για τις τοπικές κοινωνίες.


ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΦΟΡΕΙΣ: Υπουργεία Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Προστασίας του Πολίτη (Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας-Πυροσβεστικό Σώμα - Λιμενικό Σώμα), Εθνικής Άμυνας (Κ.Ο.Μ.Α.Κ.), Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων (Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας), Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, PRAKSIS.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου