Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

Ένα ΜΕΓΑΛΟ ΕΡΓΟ για το Δήμο και τους Δημότες ως το 2017 το αργότερο (BINTEO)



  -Το ελαφρύ ΜΕΤΡΟ στο Κερατσίνι και τη Δραπετσώνα
-Ξεκίνησαν οι μελέτες για να ενταχθεί το έργο στο ΕΣΠΑ 2014-2019
-ΔΕΣΜΕΥΣΗ του Προέδρου και Διευθύνοντα Συμβούλου κ. Χρήστου Τσίτουρα
ΣΧΕΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ
http://www.youtube.com/watch?v=EmORH_uX7XE&feature=share


Νέα συνάντηση είχε ο Δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας κ. Λουκάς Τζανής με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ κ. Χρήστο Τσίτουρα, από την οποία προέκυψε η ΔΕΣΜΕΥΣΗ της εταιρείας πως ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΑΜΕΣΑ οι μελέτες και η χρηματοδότηση τους από την ίδια την εταιρεία, ώστε το έργο να χρηματοδοτηθεί από το επόμενο ΕΣΠΑ 2014-2019.

Μάλιστα ο κ. Τσίτουρας για πρώτη φορά έθεσε και χρονοδιαγράμματα, προσδιορίζοντας την ολοκλήρωση των μελετών στο χρονικό διάστημα του 1,5 έτους και συνακόλουθα την ολοκλήρωση του έργου σε άλλα δύο χρόνια…
Απ’ ότι προέκυψε από τα λεγόμενα του πλέον αρμόδιου, το ελαφρύ ΜΕΤΡΟ (υπόγειο ΤΡΑΜ, LRT) θα φτάσει στο Κερατσίνι και την Δραπετσώνα το 2017!!!
Ο πρόεδρος και Διευθύνοντας Σύμβουλος της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ κ. Χρήστος Τσίτουρας δήλωσε μεταξύ άλλων:
«Συνεπείς σ’ αυτά που σχεδιάσαμε πριν από μερικά χρόνια, με την έλευση του ΤΡΑΜ στο κέντρο του Πειραιά, το επόμενο έργο είναι η επέκταση του προς Κερατσίνι και Δραπετσώνα και αργότερα προς Πέραμα. Ξεκινάμε ΑΜΕΣΑ με τις μελέτες, ούτως ώστε στο επόμενο χρηματοδοτικό πρωτόκολλο να είμαστε έτοιμοι και οι πολίτες να μετακινούνται γρήγορα από και προς τις περιοχές αυτές, μ’ ένα μέσο σταθερής τροχιάς. Να διευκρινίσω ότι η χάραξη της γραμμής του ΤΡΑΜ προς Κερατσίνι και Δραπετσώνα θα είναι πλήρως υπογειοποιημένη, αφού η επιφανειακή χάραξη θεωρείται αδύνατη»
Ο Δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας κ. Λουκάς Τζανής δήλωσε:
«Ένα όραμα πολλών ετών για το Κερατσίνι και τη Δραπετσώνα, δρομολογείται οριστικά. Παρά την πολύ δύσκολη οικονομική συγκυρία και...
τις εγκληματικές παραλείψεις του παρελθόντος, όσον αφορά την ουσιαστική διεκδίκηση της έλευσης του ΜΕΤΡΟ, η δημοτική αρχή κατάφερε να δρομολογήσει την ΑΜΕΣΗ έλευση, δηλαδή μέσα στα επόμενα 5 χρόνια του ΜΕΤΡΟ στην πόλη μας. Το θέμα της επέκτασης του ΜΕΤΡΟ στην πόλη μας, η οποία – αν θέλετε – αποτελεί ένα μεγάλο προσωπικό μου στοίχημα και όραμα, γίνεται τεράστιος ΑΓΩΝΑΣ για να προλάβουμε τις προθεσμίες, να ολοκληρωθούν οι σχετικές μελέτες από την ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. και το έργο να δημοπρατηθεί στο ΕΣΠΑ 2014-2019!!! Το ΜΕΤΡΟ σύμφωνα με τους προηγούμενους σχεδιασμούς,  θα έφτανε στο Κερατσίνι και τη Δραπετσώνα το 2050. Μετά τους ΑΜΕΣΟΥΣ και εύστοχους χειρισμούς μας, αν όλα πάνε κατ’ ευχήν αναμένεται να ολοκληρωθεί περίπου σε 4 χρόνια από σήμερα. Πρόκειται ασφαλώς για ένα κολοσσιαίο έργο, το οποία θ’ αλλάξει τα δεδομένα της κοινωνικής και της οικονομικής της πόλης μας, αφού θα πάψει να είναι απομονωμένη συγκοινωνιακά από την υπόλοιπη Αθήνα. Πλέον θα μπορούμε να οραματιζόμαστε υπερτοπικά αναπτυξιακά σχέδια, αφού θα υπάρχει ΑΜΕΣΗ και εύκολη πρόσβαση στην περιοχή μας, η οποία σε συνδυασμό με το απαράμιλλο φυσικό κάλος, θα μπορέσει ν’ αποτελέσει ακόμα και πανευρωπαϊκό αναπτυξιακό πόλο, φιλικό προς τον άνθρωπο και το περιβάλλον. Θέλω να ευχαριστήσω δημόσια τον Πρόεδρο της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ κ. Τσίτουρα τον Υπουργό Μεταφορών κ. Χρυσοχοΐδη για την καθοριστική βοήθεια του, ενώ είμαι σίγουρος για ανάλογη στήριξη και από τον κ. Χατζηδάκη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου