Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

Έναρξη λειτουργίας της παιγνιοθήκης την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

 
 ΚΑΛΕΣΜΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΓΝΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ

Λουκάς Τζανής:  «H παιγνιοθήκη επιτελεί πολύ σοβαρό και αναγκαίο κοινωνικό έργο, το οποίο  ο Δήμος μας το στηρίζει και βοηθά. Σας καλώ να πλαισιώσετε την Εθελοντική Ομάδα του Δήμου μας. Τη σημερινή εποχή ο εθελοντισμός δεν προσφέρει μόνο στο σύνολο αλλά μας δίνει ατομικά και την θετική ενέργεια που χρειαζόμαστε» 

Η παιγνιοθήκη στο Κερατσίνι ιδρύθηκε το 1990 από την Ελληνική Εταιρεία Παιγνιοθήκης η οποία είναι μια μη κερδοσκοπική, φιλανθρωπική εταιρεία με σκοπό της την οργάνωση και λειτουργία παιγνιοθηκών για παιδιά και νέους κυρίως δε για άτομα με ειδικές ανάγκες.


 Τί είναι η παιγνιοθήκη;

 Είναι ένας οργανωμένος χώρος με μεγάλη ποικιλία παιχνιδιών που λειτουργεί στα πρότυπα μιας βιβλιοθήκης δανειστικής .

 Γιατί μια παιγνιοθήκη;

 Τα παιδιά και οι νέοι με ειδικές ανάγκες έρχονται σε επικοινωνία με τα υπόλοιπα παιδιά της γειτονιάς και όλοι μαζί μαθαίνουν να δέχονται και να σέβονται τις διαφορές.


Η παιγνιοθήκη μας στο Κερατσίνι λειτουργεί ως πρότυπο όπου όλοι προσφέρουν εθελοντική εργασία.

Απασχολούνται σήμερα 10 παιδιά και 23 νέοι και ενήλικες  από Κερατσίνι και Δραπετσώνα.

Εκτός από το παιχνίδι οι νέοι έχουν δημιουργήσει ομάδα ελληνικών παραδοσιακών χορών, ομάδα θεάτρου ( και έχουν συμμετάσχει σε πολλές εκδηλώσεις) ομάδα γυμναστικής, μουσικής, εργαστήρι κατασκευών.

Ημέρες λειτουργίας είναι τα απογεύματα κάθε Τρίτη- Πέμπτη και Παρασκευή από 4 έως 6 μ.μ.

Για το συντονισμό και τη λειτουργία υπάρχει υπεύθυνη εθελόντρια.

Με αφορμή την έναρξη λειτουργίας της παιγνιοθήκης  την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013 ο δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας  δήλωσε τα εξής:

«H παιγνιοθήκη επιτελεί πολύ σοβαρό και αναγκαίο κοινωνικό έργο, το οποίο  ο Δήμος μας το στηρίζει και βοηθά. Έχει παραχωρήσει το χώρο στον οποίο λειτουργεί,  και έχει διαθέσει το πούλμαν της Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου για να μεταφέρονται  και τα παιδιά  από τα σπίτια τους.

Σας καλώ να πλαισιώσετε την Εθελοντική Ομάδα του Δήμου μας. Τη σημερινή εποχή ο εθελοντισμός δεν προσφέρει μόνο στο σύνολο αλλά μας δίνει ατομικά και την θετική ενέργεια που χρειαζόμαστε»  

 

Η Αντιδήμαρχος  Κοινωνικής Πολιτικής και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας κ. Μαρία Σενικίδου η οποία είναι υπεύθυνη εθελόντρια της παιγνιοθήκης από το 1999 μας επισήμανε:  

 

«Η παιγνιοθήκη έχει ανάγκη από εθελοντές ώστε να λειτουργεί σε καθημερινή βάση και να έχει περισσότερα παιδιά.         

Ο εθελοντισμός είναι μία πράξη που μας  αγγίζει όλους  μας. Δίνουμε την καρδιά μας, παίρνοντας αγάπη.  Τώρα που ξεκινά η παιγνιοθήκη μας ήθελα να απευθύνω στους συνανθρώπους μου ένα μήνυμα ανάγκης για προσφορά χρόνου και αγάπης: 

Είσαι ενήλικας, φοιτητής, εργαζόμενος, άνεργος, νοικοκυρά, γονιός, συνταξιούχος;

Σας αρέσει το παιχνίδι, ο χορός, το θέατρο οι κατασκευές;

Μπορείτε να παίξετε μαζί μας. Τα παιδιά με τα παιδιά, και εσείς  οι μεγάλοι με τα παιδιά ως εθελοντές στην παιγνιοθήκη μας.

Σας περιμένουμε».

 

Η παιγνιοθήκη λειτουργεί στην οδό Περικλέους 41 (4ος όροφος )

τηλέφωνα:  2104625412- 2132074619 και 620 και 2104630145.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου