Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

Μεταφορά μαθητών των Ειδικών Σχολείων του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας



Ο μόνος δήμος σε ολόκληρη την ευρύτερη περιοχή του Πειραιά,  ανέλαβε όλη τη διαδικασία για τη μεταφορά των μαθητών των Ειδικών Σχολείων


Με άμεση παρέμβαση του δημάρχου Κερατσινίου Δραπετσώνας Λουκά Τζανή ξεκινά η μεταφορά των μαθητών των Ειδικών Σχολείων Κερατσινίου και Δραπετσώνας. Μετά την εξασφάλιση των νομίμων προϋποθέσεων και τη σχετική απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, ο Δήμαρχος επικοινώνησε αμέσως με τον μεταφορέα των μαθητών, για τον οποίο μόνο μπορεί νομίμως να παραταθεί η σύμβαση και ζήτησε την αποδοχή των νέων σημαντικά μειωμένων κομίστρων, ώστε να αποφευχθεί η ταλαιπωρία των μαθητών των Ειδικών Σχολείων. Με τον τρόπο αυτό επετεύχθη η χωρίς καθυστερήσεις μεταφορά των μαθητών.

Σημειώνεται η μεγάλη ευαισθησία της Δημοτικής Αρχής Κερατσινίου Δραπετσώνας για τις ευπαθείς ομάδες των δημοτών και ιδιαίτερα των μαθητών των Ειδικών Σχολείων και των οικογενειών τους. Αυτό αποδεικνύεται έμπρακτά και συνεχώς. Μόνον ο Δήμος Κερατσινίου Δραπετσώνας, σε ολόκληρη την ευρύτερη περιοχή του Πειραιά,  ανέλαβε όλη τη διαδικασία για τη μεταφορά των μαθητών των Ειδικών Σχολείων, κατά την περυσινή μαθητική χρόνια. Αποτέλεσμα ήταν η έγκαιρη και χωρίς κανένα πρόβλημα μεταφορά των μαθητών αυτών, όταν γενικά οι καθυστερήσεις, που καταγράφηκαν, εκτός του Δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας, ήταν μεγάλες και η ταλαιπωρία των μαθητών και των γονέων τους ξεπερνούσε κάθε προηγούμενο.
Για το θέμα αυτό ο Δήμαρχος Λουκάς Τζανής δήλωσε: «Χωρίς μεγάλα λόγια και τυμπανοκρουσίες εντείνουμε την προσήλωσή μας στο κοινωνικό μας έργο. Οι μικροί μας συμπολίτες των Ειδικών Σχολείων του Δήμου μας είχαν και θα έχουν τη φροντίδα μας. Πέρυσι η διαδικασία μεταφοράς μαθητών έγινε από το Δήμο μας. Φέτος ο νόμος απονέμει αυτή την αρμοδιότητα αποκλειστικά στην Περιφέρεια Αττικής. Ωστόσο δεν θα σταματήσουμε να παρακολουθούμε την εξέλιξη της μεταφοράς των μαθητών κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους, αρωγοί και συμπαραστάτες στο δύσκολο έργο της Περιφέρειας , παρεμβαίνοντας, όπως σήμερα, σε κάθε περίπτωση που κρίνουμε ότι η βοήθεια μας μπορεί να έχει θετικά  αποτελέσματα για τα παιδιά μας»    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου