Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

«Πράσινες ταράτσες» σε 5 σχολεία του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας!!!



-Εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ 2007 – 2013
-Πνευματικό και δημιουργικό οξυγόνο για τους νέους της πόλης μας

Η Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την ένταξη στο πρόγραμμα «Πράσινα δώματα σε δημόσια κτήρια» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2007 – 2013» του ΕΣΠΑ την εγκατάσταση πράσινου δώματος στα κτήρια του 5ου Δημοτικού Σχολείου Κερατσινίου-Δραπετσώνας, στο 4ο  Λύκειο Κερατσινίου, στο 14ο & 19ο  Δημοτικό σχολείο Κερατσινίου, στο 20ο δημοτικό σχολείο Κερατσινίου-Δραπετσώνας και στο 5ο  Νηπιαγωγείο Κερατσινίου-Δραπετσώνας.

Η Δημόσια δαπάνη υπερβαίνει τα 500.000 ευρώ, καλυπτόμενη εξ ολοκλήρου από το πρόγραμμα, δηλαδή χωρίς ίδια συμμετοχή του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας.
«Πράσινα δώματα» πρόκειται να κατασκευαστούν σε σχολεία, βρεφονηπιακούς σταθμούς, νηπιαγωγεία, ωδεία, πνευματικά και πολιτιστικά κέντρα, κολυμβητήρια και άλλα δημόσια κτήρια, σε αστικά κέντρα της χώρας. Στόχοι του προγράμματος είναι η εξοικονόμηση ενέργειας στα δημόσια κτήρια κατά τη θερινή και χειμερινή περίοδο, η βελτίωση των θερμικών, οπτικών και περιβαλλοντικών συνθηκών σε αυτά και η βελτίωση του μικροκλίματος της ευρύτερης περιοχής στην οποία εντάσσεται το κτήριο της παρέμβασης. Επίσης, βασικοί στόχοι αποτελούν η μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, όπως επίσης η επιβράδυνση της αστικής κλιματικής μεταβολής.
Απομένουν οι τυπικές διαδικασίες εκ μέρους του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας και η σύνταξη των τευχών δημοπράτησης.
Ο Δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας κ. Λουκάς Τζανής δήλωσε:
«Πέντε σχολεία της πόλης μας σε λίγο καιρό θα αποκτήσουν μεταφορικά και ουσιαστικά οξυγόνο ζωής κι ελπίδας. Τα σχολειά είναι προορισμένα για να μεταγγίζουν πνευματικό οξυγόνο στα παιδιά μας. Η δημοτική αρχή της πόλης προσπαθεί να γεμίσει με οξυγόνο τους χώρους στους οποίος η νεολαία του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας βάζει τις βάσεις για μια καλύτερη ζωή. Η βελτίωση των συνθηκών ζωής των πολιτών και ιδιαίτερα της νεολαίας μας είναι βασική προτεραιότητα των δράσεων μας. Με τη δημιουργία πρασίνου στις ταράτσες των σχολείων μας εξοικονομούμε ενέργεια, αυξάνουμε το πράσινο στους αστικούς χώρους, μειώνουμε τις εκπομπές των αερίων του θερμοκηπίου. Με λίγα λόγια επενδύουμε στο περιβάλλον, μέσα στις αστικές περιοχές, εκεί δηλαδή που έχουμε τη μεγαλύτερη ανάγκη. Σε σύντομο χρονικό διάστημα θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε την ένταξη στο ΕΣΠΑ και άλλων ιδιαίτερα σημαντικών έργων, τα οποία σχεδιάσαμε και καταφέραμε να δημιουργήσουμε τις συνθήκες, ώστε να χρηματοδοτηθούν ΑΜΕΣΑ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου