Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

ΛΟΥΚΑΣ ΤΖΑΝΗΣ: "ΕΙΜΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ... ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΤΗ ΔΗΚΕΠΑ"

ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΤΩΝ ΑΜΕΑ!!!

Με το που βγήκε ο Δήμαρχος και δήλωσε ότι προτίθεται να περάσει στο Δήμο τα 29 ΑΜΕΑ του συν 1, ο γνωστός για τις «ευαισθησίες» του για θέματα εργαζομένων κ. Ζαχαρίας Ζούπης τρελάθηκε!!! (Άσχετα αν είναι ο κύριος εκφραστής των μνημονιακών δυνάμεων στην πόλη). Βλέπετε είχε εναποθέσει όλες τις ελπίδες του στο να ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΤΕΛΙΚΑ να κατέβει υποψήφιος δήμαρχος και να μην κάνει τον λαγό άλλων, όπως τόσες και τόσες φορές (τα ποσοστά του στις κρυφές κυλιόμενες δημοσκοπήσεις δεν ξεπερνούν το 5%) στο δράμα των υπαλλήλων της ΔΗΚΕΠΑ. Εδώ και δυόμισι χρόνια, (από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων της νέας δημοτικής αρχής) ξεκίνησε μια εμπαθέστατη και κακόβουλη επένδυση του κ. Ζαχαρία Ζούπη στο ΧΑΟΣ. Πάνω σ’ αυτή τη βάση μάλιστα, ανέτρεψε «άκομψα» από την ηγεσία της ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ τον κ. Αλέκο Χρυσό. Ήταν… έλεγε, πολύ ήπιος και πολιτισμένος για τα δεδομένα του Κερατσινίου. Επένδυσε το πολιτικό του μέλλον στον πόνο και στην αγωνία τόσων ψυχών. Η συγχωνευμένη επιχείρηση που προέκυψε τον Ιούνιο του 2011, η αλήθεια είναι πως δεν μπόρεσε ν’ ανταπεξέλθει στο μοντέλο της χρηματοδότησης από το δήμο, όπως γινόταν τα προηγούμενα χρόνια. Ο Δήμος έπρεπε ΠΡΩΤΑ να νοικοκυρέψει τα οικονομικά του. Πολύ δύσκολα μπορούσε να χρηματοδοτήσει τη ΔΗΚΕΠΑ. Έπρεπε να αντιμετωπίσει τη λαίλαπα των μνημονιακών δεσμεύσεων και τις αστοχίες του Καλλικράτη. Η αλήθεια είναι ότι η δημοτική αρχή πήρε πάνω  της όλες τις αμαρτίες του πρόσφατου και απώτερου παρελθόντος. Ανέλαβε το πολιτικό κόστος της μη πληρωμής των εργαζομένων στη ΔΗΚΕΠΑ. Η επιχείρηση ΔΕΝ έχει τη δυνατότητα με δικούς της πόρους, να πληρώνει τους εργαζόμενους της. Ποτέ δεν την είχε. Πάντα ο δήμος χρηματοδοτούσε ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ πολύ γενναία, κατά περιόδους (ιδιαίτερα τις προεκλογικές). Τα οικονομικά του Δήμου παρά την μείωση των εσόδων κατά 50% και πλέον, δεν κινδύνεψαν ούτε μια στιγμή. Και αυτό πρέπει να πιστωθεί και στη δημοτική αρχή και στους υπαλλήλους του Δήμου. Κυρίως όμως πρέπει να πιστωθεί στους υπαλλήλους της ΔΗΚΕΠΑ. Αυτοί πλήρωσαν το μάρμαρο. Πως; Δεν πληρώνονταν… Όλοι οι υπόλοιποι πληρώνονταν κανονικά!!! Μόλις ο δήμαρχος αντιλήφθηκε ότι ο κίνδυνος για τα οικονομικά του δήμου πέρασε, αποφάσισε να «αποκαταστήσει» τα αδικημένα ΑΜΕΑ, που επωμίστηκαν όλη την κρίση και τα λάθη του παρόντος και του παρελθόντος. Αποφάσισε να λύσει το θέμα με ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ. Αποφάσισε την μεταφορά τους στο Δήμο.

Θα συνιστούσαμε λοιπόν στον κ. Ζαχαρία Ζούπη, ο οποίος εμφανέστατα έχει ποντάρει όλη την προεκλογική αντιπαράθεση στις πλάτες των ΑΜΕΑ, καθώς και σε ορισμένες υπηρεσίες του Δήμου, να δείξουν ανθρώπινη ευαισθησία.

Έτσι κι αλλιώς το ΧΡΕΟΣ της ΔΗΚΕΠΑ είναι ΧΡΕΟΣ του Δήμου!!!

Οι εργαζόμενοι στη ΔΗΚΕΠΑ είναι εργαζόμενοι του Δήμου!!!

Κι επειδή γνωρίζουμε πολύ περισσότερα από τον κ. Ζούπη, για τις προθέσεις του Δημάρχου, θα τον λυπήσουμε και θα τον πληροφορήσουμε, ότι ο κ. Τζανής το θέμα της μεταφοράς θα το φτάσει ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ, όσες παγίδες κι αν στήσει το μνημονιακό μπλοκ της αντιπολίτευσης.

Η αποφασιστικότητα του έφτασε ΑΚΟΜΑ και σε σημείο ρήξης με τις ορισμένες υπηρεσίες (φίλα προσκείμενες στην μνημονιακή αντιπολίτευση). Είναι καταγεγραμμένες οι λεκτικές αντιπαραθέσεις του και χαρακτηριστική η φράση του…

«Είμαι Δήμαρχος στο Δήμο και Πρόεδρος στη ΔΗΚΕΠΑ»

ΥΓ 1: Ο κ. Λουκάς Τζανής γνωρίζει ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ τις ζυμώσεις, για μη απαρτία αύριο, αλλά δεν καταλαβαίνει τίποτα και θα κάνει όσα συμβούλια κι αν χρειαστούν. Η ΜΕΤΑΦΟΡΑ των ΑΜΕΑ είναι ΑΠΟΦΑΣΗ του ΛΟΥΚΑ ΤΖΑΝΗ. Από πότε οι πολιτικές αποφάσεις ενός δημάρχου χρειάζονται γνωματεύσεις;;;;!!!!
ΥΓ 2: Από πότε η αποκατάσταση μιας αδικίας συνεπάγεται με παρανομία; Δήμαρχος είναι όχι κλητήρας ορισμένων υπηρεσιών του Δήμου.
ΥΓ 3: Αν για τον κ. Ζαχαρία Ζούπη δεν έχει καμία αξία η απόφαση του Δ.Σ., ας καταργήσουμε όλο τον θεσμό και ας ρωτάμε τα πάντα τις φίλα προσκείμενες σ’ αυτόν υπηρεσίες ή ακόμα και τον ίδιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου